Jaunumi

Ekziperī skolā notika Iļjas Kolmanovska interaktīvā lekcija “Par slikto”

Kā mūsu smadzenes novērtē ēdienu? Kāpēc mūs tik ļoti piesaista neveselīgā pārtika? Uz šiem un citiem jautājumiem interaktīvajā lekcijā “Par slikto”, kas notika mūsu skolā, atbildēja mūsu draugs Iļja Kolmanovskis. Zinātniski - eksperimentālais šovs bija pilns ar dzīviem piemēriem un pašu dalībnieku veiktiem eksperimentiem.

Piemēram, mēs visi zinām, ka labāk ir ēst augļus nekā saldumus. Taču mūsu smadzenes mūs maldina brīdī, kad esam izvēles priekšā – ēst vīnogas vai zefīru. Bieži nez kāpēc gribas izvēlēties otro. Un uz šo jautājumu ar dzīvu piemēru atbildēja kāda sākumskolas audzēkne.

Vispirms dalībniecei tika piedāvātas vīnogas, kuru garšu viņa novērtēja uz 7. Pēc tam - zefīrs, kas viņai ļoti patika un ieguva vērtējumu 9. Un tad citas šķirnes vīnogas, kas pēc saldā zefīra izrādījās ne tik intriģējošas un ieguva vērtējumu - 5. Kā izrādījās, visas vīnogas bija vienas šķirnes. Un viss triks bija tajā, lai parādītu, cik veikli cukurs ietekmē mūsu izvēli un vēlmes, un kāpēc mums vajadzētu apzināti izvērtēt savu pieeju uzturam. Ir lieliski, ja, no pirmā acu skatiena, tik vienkāršas lietas tiek izskaidrotas zinātnisku eksperimentu palīdzību.

Paldies visiem, kas apmeklēja lekciju, un īpašs paldies Iļjam Kolmanovskim un "Tiešās Runas" lektorijai!
Pasākumi
Made on
Tilda